Alle cases
Case
DSC01609
De Vers Specialist
DSC01579
De Vers Specialist
DSC01588
De Vers Specialist
DSC01585
De Vers Specialist
DSC01608
De Vers Specialist

Opdrachtgever

De Vers Specialist

Expertise

Design, Branding, Webdesign, SEO / SEA

Vraag

Poelier Van Egmond, een bekende winkel met specialisatie in gevogelte en wild, wilde graag een breder publiek aantrekken en een uitgebreider assortiment van verse producten aanbieden. Ze waren op zoek naar een nieuwe identiteit die beter zou aansluiten bij hun evoluerende merkwaarden en het potentieel zou vergroten om klanten in het algemeen aan te spreken. Ze vroegen zich af hoe ze deze rebranding konden realiseren en welke stappen ze moesten nemen om hun doel te bereiken.

Oplossing

Om aan de behoeften van Poelier Van Egmond te voldoen en hun rebranding tot een succes te maken, hebben we het merk omgedoopt tot "De Vers Specialist". We hebben de volgende stappen genomen om dit te realiseren:

  1. Strategische positionering: We hebben het merk opnieuw gepositioneerd als een specialist in verse producten voor klanten in het algemeen. Dit omvatte niet alleen gevogelte en wild, maar ook een breder assortiment van hoogwaardige, verse voedingsmiddelen die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek.
  2. Visuele identiteit: We hebben een nieuw logo en visuele identiteit ontwikkeld die de nieuwe merkessentie weerspiegelden. Het logo werd ontworpen om een gevoel van versheid, kwaliteit en ambacht uit te stralen, waardoor het aantrekkelijk is voor alle klanten.
  3. Winkeluitstraling: We hebben voorgesteld om de Winkeluitstraling te herzien en te vernieuwen om de nieuwe merkidentiteit te weerspiegelen en een geweldige winkelervaring te bieden aan klanten in het algemeen. Alle kleuren vanuit de nieuwe identiteit worden zowel fysiek in de winkel als online getoond.
  4. Marketing en communicatie: We hebben een strategie ontwikkeld om het merk "De Vers Specialist" onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Dit omvatte het creëren van een sterke online aanwezigheid, gerichte marketingcampagnes en het delen van informatie met klanten om hun interesse te wekken.

Resultaat

De rebranding van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist heeft geleid tot een aantal positieve resultaten:

  1. Vergroting van het klantenbestand: Door het verbreden van het assortiment en de focus op verse producten voor klanten in het algemeen, heeft De Vers Specialist een breder publiek aangetrokken. Klanten die voorheen niet specifiek op zoek waren naar gevogelte en wild, werden nu aangetrokken door het uitgebreide assortiment verse producten.
  2. Verhoogde omzet: De herpositionering als De Vers Specialist heeft geleid tot een stijging in de verkoop. Klanten waarderen de focus op kwaliteit en versheid en zijn bereid om hun boodschappen te doen bij een winkel die hen de beste verse producten biedt.
  3. Verbeterde merkbekendheid: De rebranding heeft geleid tot een grotere naamsbekendheid en een positievere perceptie van het merk. De Vers Specialist wordt nu gezien als een betrouwbare bron voor verse producten voor klanten in het algemeen.
  4. Verbeterde klanttevredenheid: De herinrichting van de winkel en de verbeterde klantbeleving hebben bijgedragen aan een hogere klanttevredenheid. Klanten voelen zich aangetrokken tot de aantrekkelijke presentatie van de producten en waarderen de persoonlijke service.
DSC01588
De Vers Specialist - Rebranding

De rebranding van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist heeft geresulteerd in een opmerkelijke verandering in uitstraling en positionering. Het nieuwe merk heeft een frisse en eigentijdse identiteit aangenomen, waardoor het zich onderscheidt van andere voedingswinkels.

De nieuwe uitstraling van De Vers Specialist begint bij het logo. Het logo is zorgvuldig ontworpen om de kernwaarden van het merk te weerspiegelen: versheid, kwaliteit en ambacht. De gestileerde afbeelding van een vogel in het logo symboliseert de oorsprong van het merk als poelier, terwijl de moderne typografie een eigentijdse en dynamische indruk geeft. Het ambacht gedeelte wordt weergegeven door het slagersmes en de typische vork die wordt gebruikt tijdens de slacht. 

De transformatie van De Vers Specialist heeft niet alleen invloed gehad op de fysieke uitstraling, maar ook op de algehele merkperceptie. Het merk wordt nu gezien als een expert op het gebied van verse producten, met een breed assortiment dat verder gaat dan gevogelte en wild. Klanten ervaren de nieuwe uitstraling als modern, betrouwbaar en hoogwaardig.

Dankzij de rebranding heeft De Vers Specialist een bredere doelgroep aangetrokken en een sterkere positie in de markt veroverd. Klanten waarderen de focus op versheid en kwaliteit, en zijn bereid om hun boodschappen te doen bij een winkel die hen de beste producten biedt. De Vers Specialist heeft zichzelf succesvol gepositioneerd als dé bestemming voor verse voedingsmiddelen en blijft groeien in populariteit en omzet.

Met de transformatie van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist is het merk in staat geweest om zijn verleden te eren, terwijl het zich aanpast aan de behoeften van een veranderende markt. Het nieuwe merk straalt vertrouwen uit en trekt klanten aan die op zoek zijn naar verse, hoogwaardige producten. 

Johan

Directeur

Sparren over hoe jij digitaal kunt groeien?

Neem contact op met Johan! Hij staat klaar om te brainstormen over de mogelijkheden.

Mailen:  
johan@strixi.nl
Meer cases
cs_schets
CleanShopping
Voorafgaand aan deze opdracht werkten wij al een tijd samen en speelde het idee om CleanCarts en CleanShopping samen te voegen al in het hoofd van Jeffrey. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en zijn we het project gestart.Als eerste stap hebben we een brandingstrategie ontwikkeld door middel van sessies met onze designers en CleanShopping. Hieruit hebben we een goed beeld gekregen van waar CleanShopping voor staat, wat het doet en hoe we de uitstraling graag willen hebben. Dit heeft geresulteerd in een mooie brandingstrategie en een stijlgids waarop altijd teruggevallen kan worden.Als vervolg op de nieuwe branding hebben we de...
dhg-case header
Dutch Horeca Group
Met een passie voor horeca en evenementen, transformeert Dutch Horeca Group bedrijfshallen in feestlocaties en weilanden in festivalterreinen, waarbij de gastervaring altijd centraal staat. Samen met de ontwikkelde webapplicatie hebben zij een basis gelegd voor de groei van hun bedrijf door grip te houden op alle processen. Personeelsplanning 2.0Wat natuurlijk ook interessant is, is hier een volledige andere aanpak. van het zelservice component bij het inplannen van het personeel. Door het zelfservicemodel is de organisatie flexibeler geworden en breng je personeel voor evenementen bij elkaar op basis van vraag en aanbod. Offerteproces:In de oude situatie kostte het samenstellen van offertes...