Alle cases
Case
DSC01609
De Vers Specialist
DSC01579
De Vers Specialist
DSC01588
De Vers Specialist
DSC01585
De Vers Specialist
DSC01608
De Vers Specialist

Opdrachtgever

De Vers Specialist

Expertise

Design, Branding, Webdesign, SEO / SEA

Vraag

Poelier Van Egmond, een bekende winkel met specialisatie in gevogelte en wild, wilde graag een breder publiek aantrekken en een uitgebreider assortiment van verse producten aanbieden. Ze waren op zoek naar een nieuwe identiteit die beter zou aansluiten bij hun evoluerende merkwaarden en het potentieel zou vergroten om klanten in het algemeen aan te spreken. Ze vroegen zich af hoe ze deze rebranding konden realiseren en welke stappen ze moesten nemen om hun doel te bereiken.

Oplossing

Om aan de behoeften van Poelier Van Egmond te voldoen en hun rebranding tot een succes te maken, hebben we het merk omgedoopt tot "De Vers Specialist". We hebben de volgende stappen genomen om dit te realiseren:

  1. Strategische positionering: We hebben het merk opnieuw gepositioneerd als een specialist in verse producten voor klanten in het algemeen. Dit omvatte niet alleen gevogelte en wild, maar ook een breder assortiment van hoogwaardige, verse voedingsmiddelen die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek.
  2. Visuele identiteit: We hebben een nieuw logo en visuele identiteit ontwikkeld die de nieuwe merkessentie weerspiegelden. Het logo werd ontworpen om een gevoel van versheid, kwaliteit en ambacht uit te stralen, waardoor het aantrekkelijk is voor alle klanten.
  3. Winkeluitstraling: We hebben voorgesteld om de Winkeluitstraling te herzien en te vernieuwen om de nieuwe merkidentiteit te weerspiegelen en een geweldige winkelervaring te bieden aan klanten in het algemeen. Alle kleuren vanuit de nieuwe identiteit worden zowel fysiek in de winkel als online getoond.
  4. Marketing en communicatie: We hebben een strategie ontwikkeld om het merk "De Vers Specialist" onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Dit omvatte het creëren van een sterke online aanwezigheid, gerichte marketingcampagnes en het delen van informatie met klanten om hun interesse te wekken.

Resultaat

De rebranding van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist heeft geleid tot een aantal positieve resultaten:

  1. Vergroting van het klantenbestand: Door het verbreden van het assortiment en de focus op verse producten voor klanten in het algemeen, heeft De Vers Specialist een breder publiek aangetrokken. Klanten die voorheen niet specifiek op zoek waren naar gevogelte en wild, werden nu aangetrokken door het uitgebreide assortiment verse producten.
  2. Verhoogde omzet: De herpositionering als De Vers Specialist heeft geleid tot een stijging in de verkoop. Klanten waarderen de focus op kwaliteit en versheid en zijn bereid om hun boodschappen te doen bij een winkel die hen de beste verse producten biedt.
  3. Verbeterde merkbekendheid: De rebranding heeft geleid tot een grotere naamsbekendheid en een positievere perceptie van het merk. De Vers Specialist wordt nu gezien als een betrouwbare bron voor verse producten voor klanten in het algemeen.
  4. Verbeterde klanttevredenheid: De herinrichting van de winkel en de verbeterde klantbeleving hebben bijgedragen aan een hogere klanttevredenheid. Klanten voelen zich aangetrokken tot de aantrekkelijke presentatie van de producten en waarderen de persoonlijke service.
DSC01588
De Vers Specialist - Rebranding

De rebranding van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist heeft geresulteerd in een opmerkelijke verandering in uitstraling en positionering. Het nieuwe merk heeft een frisse en eigentijdse identiteit aangenomen, waardoor het zich onderscheidt van andere voedingswinkels.

De nieuwe uitstraling van De Vers Specialist begint bij het logo. Het logo is zorgvuldig ontworpen om de kernwaarden van het merk te weerspiegelen: versheid, kwaliteit en ambacht. De gestileerde afbeelding van een vogel in het logo symboliseert de oorsprong van het merk als poelier, terwijl de moderne typografie een eigentijdse en dynamische indruk geeft. Het ambacht gedeelte wordt weergegeven door het slagersmes en de typische vork die wordt gebruikt tijdens de slacht. 

De transformatie van De Vers Specialist heeft niet alleen invloed gehad op de fysieke uitstraling, maar ook op de algehele merkperceptie. Het merk wordt nu gezien als een expert op het gebied van verse producten, met een breed assortiment dat verder gaat dan gevogelte en wild. Klanten ervaren de nieuwe uitstraling als modern, betrouwbaar en hoogwaardig.

Dankzij de rebranding heeft De Vers Specialist een bredere doelgroep aangetrokken en een sterkere positie in de markt veroverd. Klanten waarderen de focus op versheid en kwaliteit, en zijn bereid om hun boodschappen te doen bij een winkel die hen de beste producten biedt. De Vers Specialist heeft zichzelf succesvol gepositioneerd als dé bestemming voor verse voedingsmiddelen en blijft groeien in populariteit en omzet.

Met de transformatie van Poelier Van Egmond naar De Vers Specialist is het merk in staat geweest om zijn verleden te eren, terwijl het zich aanpast aan de behoeften van een veranderende markt. Het nieuwe merk straalt vertrouwen uit en trekt klanten aan die op zoek zijn naar verse, hoogwaardige producten. 

Johan

Directeur

Sparren over hoe jij digitaal kunt groeien?

Neem contact op met Johan! Hij staat klaar om te brainstormen over de mogelijkheden.

Mailen:  
johan@strixi.nl
Meer cases
header
Kilometervrij.nl
Kilometervrij had een zeer verouderde website, die niet meer goed werkte. Na een kleine brainstormsessie met John van der Laan, kwamen we vrij snel tot de conclusie dat er meer uit de website gehaald kan worden. We zijn dus begonnen met de basis, waarin we een nieuw design hebben gemaakt op basis van de huidige huisstijl. Het uitgangspunt? Een webshop waarbij je vanaf elke pagina met 3 klikken een auto kan huren. Ook hebben we een API-koppeling met Rentallin gerealiseerd, zodat we altijd up-to-date informatie van de werkvloer hebben, zoals prijzen en beschikbaarheid van de voertuigen. Gemaakte boekingen worden automatisch...
header
Dact.nl
DACT, Dutch Association of Corporate Treasurers, is dé beroepsvereniging voor (corporate) treasurers en treasury professionals in Nederland. Het telt circa 660 leden, werkzaam bij multinationals, grote en middelgrote ondernemingen maar ook bij de overheid en non-profitorganisaties. DACT bevordert als beroepsvereniging de professionele ontwikkeling van de leden, biedt een netwerk waarbinnen treasury professionals zich met elkaar verbonden voelen en faciliteert een platform voor de uitwisseling van informatie en verdieping van kennis. In samenwerking met CASE hebben wij de website compleet opnieuw opgebouwd. Daarnaast werkten wij al langer samen met dact.nl dus hadden wij een goed idee van hoe wij de backend...