Alle cases
Case
dhg-case header
Dutch Horeca Group

Opdrachtgever

Dutch Horeca Group

Expertise

Back-end Development, Front-end development, Webapplicaties, Laravel

Vraag

De Dutch Horeca Group, een dynamische organisatie in de catering en eventindustrie, stond voor de uitdaging om hun groei te beheren. De handmatige processen van offertebeheer, personeelsplanning en urenregistratie waren niet meer houdbaar gezien de toename in evenementen en personeel. De vraag was: hoe kunnen we efficiënt blijven met zo'n snelle expansie?

Oplossing

We hebben een holistische webapplicatie ontwikkeld die als volgt te werk ging:

  1. Evenementen centraal: Alles draait om evenementen, de basis voor de gehele dienstverlening.
  2. Personeelsplanning 2.0: Overgang naar een zelfservice model voor personeel, verminderen van de noodzaak tot voortdurend bellen om te vragen of iemand kan werken. Personeelsleden kunnen zelf aanmelden. 
  3. Offerteproces: Implementatie van een centrale database voor producten en diensten, waardoor offertes sneller en nauwkeuriger worden samengesteld en met de juiste prijzen worden verstuurd.
  4. Urenregistratie: Digitalisering van urenregistratie voor verhoogde controle en efficiëntie.

Resultaat

De automatisering heeft geleid tot significante efficiëntieverbeteringen. De tijd voor het plannen van personeel en het opstellen van offertes is drastisch gereduceerd, terwijl de nauwkeurigheid en controle over uren is verhoogd.

Dutch Horeca Group: Automatisering als Springplank voor Groei

Met een passie voor horeca en evenementen, transformeert Dutch Horeca Group bedrijfshallen in feestlocaties en weilanden in festivalterreinen, waarbij de gastervaring altijd centraal staat. Samen met de ontwikkelde webapplicatie hebben zij een basis gelegd voor de groei van hun bedrijf door grip te houden op alle processen. 

Personeelsplanning 2.0
Wat natuurlijk ook interessant is, is hier een volledige andere aanpak. van het zelservice component bij het inplannen van het personeel. Door het zelfservicemodel is de organisatie flexibeler geworden en breng je personeel voor evenementen bij elkaar op basis van vraag en aanbod. 

Offerteproces:
In de oude situatie kostte het samenstellen van offertes veel tijd en was de foutmarge hoog door handmatige invoer. Met de implementatie van een centrale database voor producten en diensten is dit proces radicaal getransformeerd. Nu worden offertes gegenereerd met real-time toegang tot bijgewerkte prijzen en beschrijvingen, wat resulteert in een hogere nauwkeurigheid en consistentie. Dit maakt het mogelijk om snel op maat gemaakte offertes te versturen, terwijl de integriteit van de prijsstelling gewaarborgd blijft.

Urenregistratie: 
Voorheen was de urenregistratie een handmatig en foutgevoelig proces, dat veel tijd kostte voor zowel de medewerkers als de administratie. Door over te stappen op een digitaal systeem, worden uren nu direct gekoppeld aan het evenement en de betreffende taken. Dit biedt een gedetailleerd overzicht van de gewerkte uren per medewerker, wat resulteert in een efficiëntere loonadministratie en verbeterde naleving van werkurenregelgeving. Bovendien biedt het inzichten voor toekomstige personeelsplanning en budgettering.

Bekijk de video hieronder van de testomgeving waarin je kunt zien hoe de webapplicatie werkt. 

Mike

Directeur

Sparren over hoe jij digitaal kunt groeien?

Neem contact op met Mike! Hij staat klaar om te brainstormen over de mogelijkheden.

Mailen:  
mike@strixi.nl
Meer cases
top-chefs
Top-Chefs
Het vinden van de perfecte freelance chef of ideale werkplek kan een uitdaging zijn in de horeca. Daarom heeft STRIXI voor Top-Chefs een revolutionair platform dat horecabedrijven en getalenteerde freelance chefs met elkaar verbindt.Met behulp van geavanceerde technologieën zoals Laravel, Vue en Inertia voor de webapplicatie, en MVVM en Kotlin Multiplatform voor iOS en Android apps, hebben we een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform gecreëerd dat het koppelen van horecabedrijven en Top-Chefs eenvoudiger dan ooit maakt.Top-Chefs stelt horecabedrijven in staat om hun ideale chef te vinden door een shift te plaatsen op het platform. Tegelijkertijd kunnen freelance chefs hun vaardigheden en...
header
Dutch Horeca Group
The Dutch Horeca Group is ontstaan uit een samensmelting tussen Bekedam Food & Events en The Dutch Grill Store. Klinkt romantisch of niet? En dat is het ook! De passie voor het horecavak spat er namelijk vanaf. Voor elke partij, klein of groot, staan ze in vuur en vlam. Ze zijn echte vakidioten met liefde voor alles wat met horeca te maken heeft. Voor jou zetten zij alles op alles om het jou naar de zin te maken, zodat jij kunt genieten van jouw feest, van zakelijke events tot privé events. Zonder zorgen! Want ze nemen het jou allemaal uit...